20 novembar 2020

Raspisan javni poziv za nastavak rekonstrukcije šetališta na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je danas Javni poziv za izgradnju i uređenje druge faze šetališta u zaleđu budvanske plaže Jaz. Nastavak pješačke staze prostiraće se od postojećeg - završenog šetališta I faze radova, obalnim zidom ispod katastarske parcele broj 70 K.O. Prijevor I, do zapadnog kraja plaže Jaz, na katastarskoj parceli broj 96 K.O. Prijevor u ukupnoj dužini od cca 226 metra.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji druge faze odnosiće se na uklanjanje starih djelova betona ispred objekata, trasiranje staze do krajnjeg zapadnog dijela plaže, izgradnju potpornih zidova južnom stranom prema moru, a potom i popločavanje prefabrikovanim betonskim pločama kakve su postavljene na prvom dijelu šetališta.

U okviru ovog posla planirano je i hortikulturno uređenje na jednom segmentu uz šetalište - sadnja palmi i drugih mediteranskih sorti, postavljanje nove javne rasvjete na metalnim stubovoma visine 10 metara, kao i postavlajnje odgovarajućeg parkovskog mobilijara.

Javni poziv za izvođača radova trajaće 60 dana, a posao uređenja kompletne staze trebao bi da bude završen do početka naredne turističke sezone.

Procijenjena vrijednost ovih radova, sa uračunatim PDV-om, iznosi oko 234.000,00 €, dok će kroz nekoliko dana biti raspisan javni poziv za odabir vršioca stručnog nadzora.

Podsjećamo da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore početkom ove godine završilo radove na uređenju I faze šetališta, odnosno popločavanje, hortikulturno i parkovsko uređenje ranije definisane pješačke staze duž plaže Jaz.

U prvu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je investiralo 160.000,00 eura, a cjelokupan posao uređenja kompletnog poteza šetališta na Jazu (2 faze) sa projekotovanjem, izgradnjom i nadzorom vrijedan je oko 450.000,00 €.

 

jaz I

jaz II render

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates