22 oktobar 2019

Prezentacija o upravljanju “pet friendly” plažama u Hrvatskoj

U organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, u Budvi je održana prezentacija o upravljanju „pet friendly“ plažama u Hrvatskoj, predstavljajući primjer dobre prakse koja treba da se primjeni i u Crnoj Gori. Prezentaciju su održali Milica Mašanović iz Službe za održivi razvoj morskog dobra i Igor Montanari-Knez kao predstavnik „Montuy's dog“ plaža u Crikvenici i na ostrvu Rab iz Hrvatske.

Prezentaciji su prisustvovali korisnici kupališta za kućne ljubimce u Crnoj Gori, predstavnici NVO za zaštitu životinja i zaposleni u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom koji obavljaju poslove vezane za izdavanju uslova za organizaciju kupališta.

Imajući u vidu da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ove godine po prvi uvelo kategoriju – kupališta za kućne ljubimce (pet friendly), cilj ove prezenatcije bio da se domaćim zakupcima prezentuje primjer uspješne prakse iz regiona, koju bi već naredne sezone mogli primjeniti i na našoj obali.

U okviru trodnevne posjete gosta iz Hrvatske, g-dina Monatanarija, organizovan je i obilazak plaža za kućne ljubimce u Ulcinju, Baru i Budvi, kako bi se sagledao potencijal za dalji razvoj ovakve ponude na crnogorskim plažama. Podsjećamo da je Javno preduzeće u Atlasu crnogorskih plaža predvidjelo ukupno 7 kupališta za kućne ljubimce, od čega 2 u Budvi i po jedno u ostalim primorskim gradovima.

 

monty10 670x503

prezentacija pet friendly 1

prezentacija pet friendly

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates