Rang lista- Konkurs za dizajn zaštitnih konstrukcija za očuvanje pješčanih dina na Velikoj plaži u Ulcinju (drvene ograde i pasarele).

U okviru Radnog paketa WP T3 Projekta “WELCOME” (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) koji se finansira iz Programa “Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora” 2014-2020, Javno preduzeće za upravljanje morksim dobrom raspisalo je Konkurs za dizajn zaštitnih konstrukcija za očuvanje pješčanih dina na Velikoj plaži u Ulcinju (drvene ograde i pasarele) broj: 0401-3669/1 od 01.10.2019. godine.

Na sastanku održanom 06.11.2019. godine, Komisija imenovana Odlukom br: 0401-3669/2 od 25.10.2019. godine sprovela je postupak otvaranja, pregleda i ocjenjivanja dostavljenih konkursnih radova i sačinila rang listu koju možete pogledati na linku: Link 1

 

Produžen rok i poziv za sve NVO-e /Dizajn, izrada i postavljanje umjetničkih instalacija od sakupljenog prirodnog i obrađenog drveta sa plaža

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom produžava rok i poziva sve zainteresovane nevladine organizacije da se jave na POZIV ZA DOSTAVU PREDLOGA ZA DIZAJN, IZRADU I POSTAVLJANJE UMJETNIČKIH INSTALACIJA OD SAKUPLJENOG PRIRODNOG I OBRAĐENOG DRVETA SA PLAŽA koji se raspisuje u okviru projekta "WELCOME" (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) koji se finansira iz Programa „Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020".

Novi rok za dostavu konkursnih radova je 11. novembar 2019. godine.
Sve informacije, pravila POZIVA i obrazac za prijavu nalaze se u dokumentu "POZIV ZA DOSTAVU PREDLOGA ZA DIZAJN, IZRADU I POSTAVLJANJE UMJETNIČKIH INSTALACIJA OD SAKUPLJENOG PRIRODNOG I OBRAĐENOG DRVETA SA PLAŽA" koji se može preuzeti sa Internet stranice Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore www.morskodobro.com

Poziv možete preuzeti ovdje

 

ZA NVO

 

Počela rekonstrukcija pješačke staze uz more na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je prošle sedmice otpočelo radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi, dužine cca 380 metara, širine 5-6m, od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić. Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama debljine 6 cm, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama.

U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar (klupe za sjedenje i kante za otpatke), stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu. 

Na terenu se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze, dok se paralelno radi postavljanje vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze od strane d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Budva i M:tel-a. Pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svetiljke u led tehnologiji.

Izvođač radova na ovom poslu je preduzeće “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020.godine. Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00 €.
Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže.

 

radovi jaz 2

jaz 3

 

 

Posjeta djece iz Plužina “Tivatskim solilima”

Nakon zajedničke inicijative, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Parka prirode “Piva” za organizaciju uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka, danas je posebni rezervat prirode “Tivatska solila” posjetilo 46 učenika i 3 nastavnika JU Obrazovnog centra iz Plužina, te zaposleni u Parku prirode "Piva".

Posjeta rezervatu prirode "Tivatska solila" obuhatila je edukativnu šetnju i posmatranje ptica u pratnji stručnih vodiča iz Službe za održivi razvoj morskog dobra. Nakon obilaska rezervata, kompanija "Porto Montenegro" je za djecu organizovala posjetu pomorskom muzeju u Tivtu. Posjeta se završila organizacijom edukativne origami radionice u okviru koje su učenici pravili životinje od papira. Za sami kraj druženja, organizovan je kviz o značaju zaštićenih područja kao što su Rezervat prirode "Solila" i Park prirode “Piva”, a najboljim timovima su dodijeljene prikladne nagrade.

Povodom obilježavanja Dana Dinarida, 07. oktobar 2019.godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Park prirode "Piva" inicirali su uspostavljanje saradnje i oraganizaciju uzajamnih posjeta u cilju promocije zaštićenih dobara. Tada su u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom oko 50 učenika i nastavnika OŠ "Branko Brinić" iz Radovića te predstavnici opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom posjetili Park prirode "Piva" i upoznali se sa prirodnim i kulturnim vrijednostima tog kraja.

Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su takođe i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Posebni rezervat prirode “Tivatska solila” 2018. godine postao je član ove asocijacije.

 

IMG 7777

IMG 7778

Počeli radovi na izgradnji rampe za lica sa invaliditetom na kupalištu instituta “Dr Simo Milošević”

Izvođač radova na izgradnji rampe za ulaz u more osoba sa invaliditetom na kupalištu ispred instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu uveden je ovog vikenda u posao, a radovi treba da budu završeni za 90 dana.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je nakon sprovedenog javnog poziva za izbor najboljeg ponuđača za izgradnju rampe zaključilo Ugovor sa firmom d.o.o. “Đokić group” iz Bara. Stručni nadrzor and radovima vršiće firma “All-ing” iz Kotora.

Za ovaj posao Javno preduzeće je opredjelilo nešto preko 52.000,00 €.

 

Image 1

Produžen rok za konkurs/ Dizajn zaštitnih konstrukcija za očuvanje pješčanih dina na Velikoj plaži u Ulcinju (drvene ograda i pasarele)

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom produžava rok i poziva sve zainteresovane pejzažne arhitekte, arhitekte, dizajnere i umjetnike da se jave na KONKURS ZA DIZAJN ZAŠTITNIH KONSTRUKCIJA ZA OČUVANJE PJEŠČANIH DINA NA VELIKOJ PLAŽI U ULCINJU (DRVENE OGRADE I PASARELE) koji se raspisuje u okviru projekta "WELCOME" (WatEr LandsCapes sustainability thrOugh reuse of Marine littEr) koji se finansira iz Programa „Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020".

Detaljnije na linkovima: Konkurs 1

                                      Oglas 1

Saopštenje za javnost povodom uklanjanja privremenih objekata ispod glavne gradske pošte u Budvi i uređenja prostora

 
Nakon što su zakupci privremenih lokacija ispod glavne gradske pošte u Budvi uklonili svoje objekte, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom priprema projekat hortikulturnog i parkovskog uređenja novonastale površine. 
U cilju kompletnog uređenja ovog prostora, aplujemo na zakupce susjednih lokacija u zoni morskog dobra, da objekte, koji nisu predviđeni Programom privremnih lokacija, uklone u što kraćem roku i na taj način izbjegnu aktiviranje garancija od strane Javnog preduzeća. 
 
Na novonastaloj površini od preko 3.000 m2, planirano je povezivanje pješačke komunikacije od “gornjeg” šetališta do Slovenske plaže, postavljanje parkovskih klupa, ozelenjavanje i obilježavanje “pet friendly” parkovske površine. 
Ovakvo rješenje treba da bude u funkciji lokalnog stanovništva i turista sve do kompletne rekonstrukcije šetališta Budva-Bečići, kojom će biti obuhvaćen kompletan potez najatraktivnije zone na budvanskoj rivijeri.
 
Podsjećamo da međunarodni konkurs za uređenje šetališta treba da bude raspisan ove jeseni.
 

Copyright © Morsko dobro 2017

Premium Joomla Templates